rscholte.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  SEO
   

   
  Bijdrage leveren?
  Reageer en ik zet
  hem erbij!
   
  Kijk ook op:

   
  Waarom de volgende crisis in september uitbreekt
  Er wordt een dikke 10 miljard overgemaakt naar Griekenland maar dat is slechts een tiende van wat het land echt nodig heeft aan geld-injecties. Met een schuld van 350 miljard Euro kan dit land niet meer uit de economische crisis komen. Daar hoef je geen glazen bol voor te hebben.
   
  En de Sirtaki rondom de miljarden gaat ook ons treffen, want:
  1. Van de rijke landen die het meeste bijdragen aan de EU worden steeds grotere offers gevraagd. Spanje is pas sinds twee jaar een netto betaler, tot 2008 ging er meer geld naar dit land dan dat er uitkwam, Portugal is nog erger. Zij zitten diep in een eigen crisis dus zullen geen cent overmaken
  2. Zowel in Griekenland, Spanje als Portugal draait de economie voor 70% op de zomermaanden, dat betekent dat er veel tijdelijk werk is, al die seizoensarbeiders komen in één keer weer op de vraagmarkt terecht, oftewel, die kloppen aan bij de regering om bijstand
  De EU verplichtte landen als Portugal en Spanje hun sociale voorzieningen op een hoger plan te brengen. In Spanje bijvoorbeeld moest je vroeger tien jaar gewerkt hebben alvorens je een uitkering kreeg. Dat werd veranderd naar...niets!
  Als je nu een paar maanden in de horeca hebt gewerkt en op straat komt te staan krijg je een uitkering tot het volgende seizoen. Je ziet het in Spanje om je heen, veel verborgen werkeloosheid.
   
  De horeca neemt goedkoper personeel in dienst, het liefst uit Oost-Europa want die kosten weinig en spreken beter Engels dan de gemiddelde Portugees, Griek of Spanjaard en ze laten ze per dag langer werken. Rond 10 september vliegen ze er uit. Maar er zijn nu al bars en restaurants die het met minder personeel doen dan een jaar geleden.
   
  Het is dus aan de dwangmaatregelen van de EU zelf te wijten dat landen als Griekenland en Spanje in de ellende zitten. Want ze legden wel regeltjes op maar droegen geen oplossingen aan. Want waarom denkt u dat er verdragen worden gesloten om achter geheime rekeningen en villa's te komen van vermogende Nederlanders?
  Dat is omdat zuidelijke landen de verkregen rentes en de waardes van die huizen niet opgaven aan het land waar iemand belastingplichtig is. En dat is nog niet eens het ergste.
   
  In de zuidelijke landen wordt er geen vermogensbelasting geheven. Rentes en villa's worden dus niet belast terwijl dat formeel wel zou moeten. De redenering van de Nederlandse fiscus is ook niet 'er wordt elders betaald dus dat is goed', nee, 'er is elders een regeling om vermogensbelasting te heffen maar of die wordt uitgevoerd interesseert ons niet'. 
   
  En daarom zitten Nederlanders in Portugal te gniffelen want ze vangen rente op hun spaargeld en over hun huis betalen ze geen cent belasting. Daar heeft de EU namelijk nooit in voorzien. Je hoeft alleen maar een papiertje te tekenen dat je in Nederland belastingplichtig bent en hup, je betaalt geen cent belasting.
  Als je in Spanje een café hebt vraagt de belasting of je wat wil betalen. 5 tot 10 procent bijvoorbeeld van je winst, dat doe je en je bent van ze af. Zij blij, jij blij. Er wordt niets doorgegeven aan Nederland. En Griekenland schijnt dus tien keer erger dan Spanje te zijn en echt, de crisis is in Spanje nog in volle gang maar de volgende staat al voor de deur.
   
  En de EU staat er bij en kijkt ernaar. Want de onwetende burgers betalen uiteindelijk toch de rekening.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl