rscholte.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  SEO
   

   
  Bijdrage leveren?
  Reageer en ik zet
  hem erbij!
   
  Kijk ook op:

   
  Koperdiefstal eenvoudig aan te pakken
  Wie is hier nou dom?
  Soms denk ik wel eens, 'ben ik nou gek of zijn anderen niet goed bij hun hoofd?' Gisteren en vandaag lees ik dat er langs het spoor weer koper is gestolen en dat treinreizigers veel overlast hadden door vertragingen.
   
  De NS zegt er 'alles' aan te doen om de diefstal te voorkomen en zet dan ook honderden bewakers in langs trajecten die populair zijn bij koperdieven. Het helpt niets.
   
  Er zijn twee dingen die de overheid zou kunnen (lees: moeten) doen om de NS de helpende hand te reiken waardoor in ieder geval de overlast voor de treinreizigers verminderd wordt. Maar ook reizigers die er niet direct last van hebben krijgen te maken met de gevolgen van koperdiefstal langs het spoor want wie denkt u dat er uiteindelijk opdraait voor de kosten?
   
  Niet zwaarder maar middeleeuwser straffen
  Er wordt wel eens beweerd dat zwaarder straffen helpt, in de Verenigde Staten is inmiddels wel gebleken dat een langere detentie helemaal niet leidt tot minder crimineel gedrag. Maar wat wel kan helpen is het verblijf in een gevangenis minder luxe maken. Ik ken iemand die regelmatig wordt opgepakt en dan voor enige tijd in de gevangenis beland, 'prima hotel' zegt ie dan. Hij heeft het er beter dan waar hij woont als hij NIET in de gevangenis zit.

  Voor Oost-Europeanen geldt hetzelfde, die hebben er totaal geen moeite mee een paar dagen in een staatshotel te overnachten. Goed eten, lekker matras, televisie kijken. Gewoon een korte vakantie en hup, daarna weer snel aan het 'werk'.
   
  Maar hoe zou het voor die lui zijn als ze op een harde ondergrond moeten slapen, en alleen wat brood krijgen, geen televisie op de kamer hebben en moeten pissen en poepen in de eigen cel? Om maar niet te spreken van het 'luchten', dat is nu nog even lekker sporten en ouwenelen met de boys. Zet ze maar aan het werk zou ik zeggen.

  Pak de opkopers aan, dan verdwijnen de verkopers vanzelf
  Waar blijft al dat gejatte koper? Iemand moet er iets mee doen, wie koopt het op en verkoopt het vervolgens weer door? Als er invallen worden gedaan bij opkopers en er wordt niet traceerbaar koper gevonden dan geef je die lui een hele zware douw. Dan stopt de illegale handel vanzelf omdat de opkoper zijn winst op ziet gaan aan boetes.
   
  Verlang van iedere opkoper dat hij de verkoper registreert, als de opkoper dergelijke gegevens niet kan tonen bij een controle is hij de klos. Want die verkoper is al lang verdwenen en ach, als die al gepakt wordt vindt hij dat weekend-arrangement van reisorganisatie de Nederlandse Staat niet eens zo erg.
   
  Ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom?

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl