rscholte.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  SEO
   

   
  Bijdrage leveren?
  Reageer en ik zet
  hem erbij!
   
  Kijk ook op:

   
  Laatste artikelen
  Wie is hier nou dom?
  Soms denk ik wel eens, 'ben ik nou gek of zijn anderen niet goed bij hun hoofd?' Gisteren en vandaag lees ik dat er langs het spoor weer koper is gestolen en dat treinreizigers veel overlast hadden door vertragingen.
   
  De NS zegt er 'alles' aan te doen om de diefstal te voorkomen en zet dan ook honderden bewakers in langs trajecten die populair zijn bij koperdieven. Het helpt niets.
   
  Er zijn twee dingen die de overheid zou kunnen (lees: moeten) doen om de NS de helpende hand te reiken waardoor in ieder geval de overlast voor de treinreizigers verminderd wordt. Maar ook reizigers die er niet direct last van hebben krijgen te maken met de gevolgen van koperdiefstal langs het spoor want wie denkt u dat er uiteindelijk opdraait voor de kosten?
   
  Niet zwaarder maar middeleeuwser straffen
  Er wordt wel eens beweerd dat zwaarder straffen helpt, in de Verenigde Staten is inmiddels wel gebleken dat een langere detentie helemaal niet leidt tot minder crimineel gedrag. Maar wat wel kan helpen is het verblijf in een gevangenis minder luxe maken. Ik ken iemand die regelmatig wordt opgepakt en dan voor enige tijd in de gevangenis beland, 'prima hotel' zegt ie dan. Hij heeft het er beter dan waar hij woont als hij NIET in de gevangenis zit.

  Voor Oost-Europeanen geldt hetzelfde, die hebben er totaal geen moeite mee een paar dagen in een staatshotel te overnachten. Goed eten, lekker matras, televisie kijken. Gewoon een korte vakantie en hup, daarna weer snel aan het 'werk'.
   
  Maar hoe zou het voor die lui zijn als ze op een harde ondergrond moeten slapen, en alleen wat brood krijgen, geen televisie op de kamer hebben en moeten pissen en poepen in de eigen cel? Om maar niet te spreken van het 'luchten', dat is nu nog even lekker sporten en ouwenelen met de boys. Zet ze maar aan het werk zou ik zeggen.

  Pak de opkopers aan, dan verdwijnen de verkopers vanzelf
  Waar blijft al dat gejatte koper? Iemand moet er iets mee doen, wie koopt het op en verkoopt het vervolgens weer door? Als er invallen worden gedaan bij opkopers en er wordt niet traceerbaar koper gevonden dan geef je die lui een hele zware douw. Dan stopt de illegale handel vanzelf omdat de opkoper zijn winst op ziet gaan aan boetes.
   
  Verlang van iedere opkoper dat hij de verkoper registreert, als de opkoper dergelijke gegevens niet kan tonen bij een controle is hij de klos. Want die verkoper is al lang verdwenen en ach, als die al gepakt wordt vindt hij dat weekend-arrangement van reisorganisatie de Nederlandse Staat niet eens zo erg.
   
  Ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom?
  Lees meer...
  Huhh, word ik even beschuldigd van antisemitisme door een forum voor leraren die lesgeven in verdraagzaamheid en begrip voor de Joodse zaak. 

  De Dokwerker anti-semitisch?

  Op 12 juni werd ik door deze site: http://www.platformeducatiewo2.nl/ beschuldigd van anti-semitisme, men spreekt, zegt men, namens het CIDI. Op de site werd melding gemaakt van hun veronderstelling. Ik ben vooraf niet ingelicht en als u mijn site leest zult u ook zelf wel tot de conclusie komen dat ik verre van anti-semitisch ben.

  Dat een docentensite zich zo ongenuanceerd uitlaat over mijn website is een megagrote gotspe temeer ik juist strijd tegen de ontkenning van de holocaust. Of een overijverige webredacteur is hier zijn boekje te buiten gegaan of het CIDI en het docentenplatform houden er een wel zeer eigen kijk op na van wat dialoog en wederhoor is.

  Al zou er iets staan waaraan men zich stoort, dan nog is het onbedoeld en nagel je niet zomaar gelijk iemand aan de schandpaal. Op de site van het CIDI staat bovenaan 'dialoog', ik roep de dames en heren van het platform en het CIDI op hier een passende invulling aan te geven.

  Aan deze zin stoorde men zich: 'als weerlozen en dus gedwee de gaskamers in', en deze: 'Joden zijn vindingrijk, ze weten altijd hun geld te verdienen'. Afgezien dat ik geen kwaad zie in deze opmerkingen zijn ze door de klager ook uit hun verband gehaald.
  Men besluit met: "Het zal vast niet de bedoeling zijn maar dat is beledigend over Joden, vr verzoek dit weg te halen namens CIDI".

  Het CIDI heb ik inmiddels aangeschreven.

  Van het platform verwacht ik rectificatie en excuses! 
   
  Het gaat om deze site: www.dedokwerker.nl
  Lees meer...

  Koninginnedag in Amsterdam

  De eerste reserveringen zijn gemaakt, zo lijkt het. Het fraaie weer de laatste dagen 'nodigt' uit.

  Hier hebben wat kinderen uit de buurt het zekere voor het onzekere genomen en maar vast de 'gouden stek' gereserveerd'.

  Kom je naar Amsterdam? Lees dan goed de aanwijzingen van de NS, het GVB en de gemeente! Op MokumsNL zie je op één A-4-tje wat wel en niet mag, hoe je hier komt en wat de spelregels zijn.

  SPELREGELS KONINGINNEDAG

   
   
  Lees meer...

  PVV en het kiezerspotentieel
  (door Frank Breton)

  Als je ziet wat Wilders aan regeringsmaatregelen steunt en hoeveel mensen dat in de portemonnee treft lijkt er iets scheefs te zitten.

  Dat zegt niets over de standpunten van Wilders t.a.v. de Islam, die kun je steunen of niet, zijn zienswijze daarin veranderd namelijk niet zo snel.
  Maar het is wat je erbij krijgt aan maatregelen die de hogere inkomens ontzien en de middengroepen, kleine ondernemers en sociaal zwakkeren belasten. Het is een simpele rekensom. Er zijn in Nederland meer mensen met een laag inkomen dan Islamhaters. Aan het aantal PVV-stemmers afgemeten zou je het omgekeerde denken.

  Ik zeg dus niet dat ik Wilders pruim of er niet op stem. Iedereen die op Wilders stemt moet ook naar het beleid kijken dat door de PVV gedoogd wordt en of dat beleid voor hem of haar positief of negatief uitpakt. Als je alleen voor de Islamstandpunten gaat moet je de rest er voor lief bijnemen en niet zeuren. Dat verbaasde me namelijk toen het OV staakte en een buschauffeur de PVV verwijten maakte.

  Uit onderzoek bleek al eens dat één derde van de VVD stemmers niets van die partij hoefde te verwachten. Het zal mij niet verbazen als dat percentage bij de PVV hoger ligt. Maar het is aan jou om aan de hand van de inhoud van je portemonnee te bepalen welke inhoud van een politieke partij daarbij hoort.
  Lees meer...
  Eigenlijk moeten we heel blij zijn met Frank de Boer als trainer van Ajax. Ooit probeerde hij een transfer af te dwingen door werk te weigeren, hij weet dus als geen ander hoe hij El H. moet aanpakken, alleen, destijds zat er een sterke man boven hem en de trainer.
   
  Nu moet Frank het hebben van een duwtje in zijn rug door anderen, waaronder Coronel en misschien zelfs wel JC. Als supporter van Ajax vind ik dat we er recht op hebben dat altijd alles in in het belang van de club staat.
   
  De Boer moet dus even terugdenken aan hoe hij destijds was, zich over zijn trots heenzetten en Mounir gewoon weer bij de club halen. Een speler die niet speelt is niets waard. Ongetwijfeld maakt hij nog een paar goals en kun je hem verpatsen. Kan Frank shoppen.
   
  End goed al goed, iedereen blij. Alleen dat eeuwige haantjesgedrag van die (ex-) voetballers he.
  Lees meer...
  Mijn mond viel zowaar open toen ik gisteren Huub Oosterhuis hoorde zeggen dat onze Koningin tijdens de haar uitgesproken kerstrede niet mocht zeggen wat zij wilde en dat ze daar moeite mee heeft.
  Volgens mij is het al jaren zo dat de minister-president de laatste hand heeft in alles wat de Koningin doet, zo ook met de door haar uitgesproken troonrede en kerstboodschap. Niets nieuws dus.
   
  Mijn gedachten gingen wel even terug naar het Tarhirplein in Cairo waar miljoenen onlangs nog streden om te mogen zeggen wat ze wilden, staan wij straks op de Dam omdat we niets meer mogen zeggen?
  Maar al snel was ik terug in de realiteit. Klopt het wel wat Beatrix ons via haar spreekbuis wil doen geloven en is op zich het moment niet wat vreemd?
  Dit heeft een al even vreemde voorgeschiedenis.

  Tijdens de informatie van het inmiddels drie maanden oude kabinet laat Beatrix zich via Ruud Lubbers ontvallen dat zij Rutte als premier een 'risicovolle' vindt. Ik kan die onbestraft gebleven uitglijder van Lubbers niet los zien van wat Oosterhuis nu doet.
  Hier is opzet van Beatrix in het spel.
   
  Ik ben een man van deze tijd, geniet van het heden en kijk reikhalzend uit naar de toekomst maar wil ook graag weten wat onze basis is. De geschiedenis van ons land laat mij niet koud. Dat het koningshuis gebouwd is op roof en onderdrukking en de nieuwe koning straks door vererving geld en macht heeft is mij, democraat in hart en nieren, een doorn in het oog. Maar een mens gedoogd wel eens wat, geleerd van de politiek.

  De meeste mensen weten het, zeker degenen die bij de Koningin op de thee gaan. Je brengt niets naar buiten van wat de Koningin tegen je gezegd heeft. Immers, zij valt onder de ministeriële verantwoordelijkheid van de premier (Rutte) en kan zichzelf niet verdedigen in het publieke debat.
  De minister-president op zijn beurt kan niet voor iedere opmerking van de Koningin naar de kamer komen en dat zou zeker gebeuren als de Koningin regelmatig haar mening zou geven over maatschappelijke kwesties.
   
  Dan is daar ineens Arend-Jan Boekestijn. Die laat wat flodders los over een gesprek met de Koningin, we hebben het over 2010, voor Lubbers, voor Oosterhuis. Boekestijn wordt zijn redelijk onschuldige uitglijder flink aangewreven en verdwijnt van het politieke toneel. Je zou zeggen, als je het al niet wist, dat weet je het nu, over je 'tete a tete' met de dame in het paleis doe je geen mededelingen.
   
  Hoe is het dan in vredesnaam mogelijk dat zwaargewichten als Lubbers en Oosterhuis, die tot de vriendenkring van Koningin Beatrix gerekend worden, zich uitlaten over niet zomaar iets maar over zwaar beladen kwesties?
  Lubbers over de eventuele geschiktheid van een beoogd premier en Oosterhuis over de leider van de tweede partij van Nederland, Wilders?
   
  Deze mannen weten dondersgoed wat ze doen. Zij zijn de spreekbuis van Beatrix die zelf haar mond moet houden omdat ze anders met diezelfde Rutte en Wilders te maken krijgt. Door twee muppets te gebruiken waarvan zij met haar hand de mond laat bewegen ontloopt zij de hoon van de Tweede Kamer maar maakt zij het volk onomwonden duidelijk wat zij vindt.
  Met hoop op meer.
   
  Dat een aantal politieke partijen, onder aanvoering van GroenLinks, dit aangrijpen om kamervragen te stellen geeft blijk van weinig politiek besef. Maar wat wil je ook. De NOS brengt dit als wereldnieuws terwijl er van 'hoor en wederhoor' geen sprake is geweest. Beatrix kan niets gevraagd worden en Wilders en Rutte kregen van de nationale omroep de kans niet.
   
  Rutte en Wilders worden in één pennenstreek neergezet als censureerders. Oftewel een soort Mubarak en Kadaffi. Daar zijn we mooi klaar mee, landgenoten.
   
  De oplossing ligt voor de hand. Wat mij betreft mag het gehele koningshuis opgedoekt worden maar een voor iedereen meer acceptabale oplossing ligt voor de hand. Maak de verantwoordelijkheid van de Koningin geen staatskwestie maar een persoonlijke. Zij mag dan zeggen wat zij wil en kan er ook rechtstreeks op worden aangesproken als iemand het niet zint.
  Rutte is er van af en mannen van kaliber hoeven niet meer 'misbruikt'  te worden want of Beatrix roept direct Oosterhuis op het matje of ze doet afstand van de troon.
  Zo niet dan is een vooropgezet plan om Rutte en Wilders te beschadigen bewezen en zijn Oosterhuis en Lubbers voorgoed gedwiskwalificeerd.
   
  Tenslotte kun je je nog afvragen waarom juist nu en niet net na kerst deze koninklijke frustratie naar buiten komt. Niet omdat Oosterhuis en Beatrix elkaar vorige week nog hebben gezien. Dat was al eerder en om na twee maanden nog eens door te kauwen op een drol van vorig jaar, dat zie ik de Koningin nu ook weer niet doen.
  Het heeft er alle schijn van dat Beatrix zo vlak voor de verkiezingen een duit in het zakje wilde doen als lijstduwer. Geen enkele andere logica gaat namelijk op.

  En ik maar denken dat alleen de politiek stinkt.
  Lees meer...
  Gisteren (zaterdag 29 januari 2011) zag ik deel twee van een documentaire over de Amsterdamse politie. Twee oude bazen van bureau Warmoesstraat vertelden over de corruptie op het bureau en dat de leiding daarvan geweten moet hebben.
   
  Dit ging over de zeventiger jaren, de opkomst van de Chinezen en Cocaine. Toorenaar was in die tijd commissaris en kwam welgeteld 45 seconden in beeld, er werd geen enkele toespeling gemaakt dat hij degene was die van de corruptie geweten moet hebben en zelf misschien ook wel eens een greep in het zakje had gedaan.

  Toorenaar is al lang geleden overleden maar vast staat dat er diverse aanwijzingen waren dat hij 'fout' was en dat dat ook leidde tot een degradatie. Uiteindelijk nam Toorenaar ontslag en begon een eigen detectivebureau.
   
  Op zijn afscheidsreceptie waren er bekende acteurs maar ook criminelen. Dertig jaar eerder was corruptie aan de orde van de dag. De Duitsers hielden Nederland bezet en vormden de Nederlandse politie om.

  Van de 20.000 Nederlandse politie-agenten (Marechaussee, Rijksveldwacht, gemeentepolitie, politietroepen en gemeenteveldwacht) die in 1944 in dienst waren werd 35% (een derde) na de bevrijding verdacht van collaboratie. Tweeduizend man werd direct ontslagen.
  De bevolking had een zeer negatief beeld van de politie, in hun ogen was iedere politieman een vriend van de vijand geweest.
  Van Rotterdam was bekend dat er zelfs milities waren maar over Amsterdam is lange tijd gezwegen totdat ook daarvan vast kwam te staan dat veel agenten 'fout' waren.
   
  Als je meer opmerkelijke 'feitjes'  over de Tweede Wereldoorlog wilt lezen, KLIK DAN HIER.
  Lees meer...
  Volkert van der Graaf doodde op 6 mei 2002 Pim Fortuyn, politicus en beoogd premier.
   
  De moord vond plaats nog voordat de Tweede kamer verkiezingen een zeer vermoedelijke politie aardverschuiving teweeg konden brengen.
   
  Wie hadden belang bij de dood van Fortuyn? De meest fantastische verhalen doen de ronde. Twee vragen die bij mij altijd zijn blijven hangen zijn:
  1. In welke kringen verkeerde Folkert dat niemand hem er vanaf heeft kunnen houden de moord te plegen? Immers, hij kon toch weten dat zijn daad zinloos zou zijn. Is hij er dus toe aangezet of handelde hij alleen?
  2. Hoe is het mogelijk dat hij zo snel is opgepakt door een arrestatie-eenheid die precies daar stond waar Volkert vooraf van had berekend dat dat zijn beste ontsnappingsroute was?
  Als beide vragen beantwoord zijn weet je wie er werkelijk achter de moord zat, ook ik ga er dus van uit dat hij dit allemaal niet zelf heeft uitgebroed.
  Maar goed, hij werkt opgepakt en veroordeeld. Een snelle rekensom leert dat hij in 2012 vrij zou kunnen komen en dat proefverloven in 2011 toegestaan kunnen worden. Heeft dat zin? Is er kans op herhaling? Hoe lang leeft hij als hij vrij komt? En wat kan hij vertellen over hoe hij tot zijn daad is gekomen?
   
  OF IS FOLKERT AL VRIJ!

  Iemand beweert eind 2010 een man te hebben gezien die zij herkende als Folkert van de Graaf. Dat was niet in Nederland. Het zou gaan om iemand die zich in een flat bevond met tenminste twee andere mannen. Er zou bezoek zijn geweest van een vrouw en een persoon die slecht ter been was, of dit een man of vrouw betrof was niet duidelijk omdat deze, waarschijnlijk, oudere man of vrouw, een jas droeg met grote capuchon.
   
  Verdere waarneming heeft er niet plaatsgevonden omdat ze er ook slechts op bezoek was en daags na het treffen terug naar Nederland zou reizen. Pas 's avonds realiseerde zij wat zij wellicht gezien had maar stond er verder toch niet zo bij stil.
  Totdat er iets in een blad stond wat totaal niet met Van de Graaf te maken had maar waarin uit de doeken werd gedaan hoe een langgestrafte wordt voorbereid op een terugkeer in de maatschappij. Soms wel anderhalf jaar voor de vrijlating vinden er begeleide proefverloven plaats.
   
  In mijn rekensom (2011 proefverloven Van de Graaf) is het niet uit te sluiten dat de kerstdagen gebruikt zijn om Volkert een eerste kennismaking met de vrije frisse lucht te gunnen. Wellicht wel een korte hereniging met zijn familie.
   
  IS HET SLIM HEM IN NEDERLAND VRIJ TE LATEN?
   
  Je kunt je afvragen welk leven Volkert staat de wachten. Hij heeft zijn straf uitgezeten dus feitelijk is hij een vrij man die begeleid moet worden naar een volledige en volwaardige terugkeer in de maatschappij. Zal hem dat ook gegund zijn. Vermoord zal hij niet worden maar hoeveel mensen zullen hem de huid volschelden als ze hem zien? Sommigen zullen welicht de daad bij het woord voegen als hij bedreigd wordt.
   
  In een democratische rechtstaat niet goed te praten maar hoe kan dit gaan? Volkert is na zijn vrijlating een burger net als u en ik, alleen met een ander verleden maar daarvoor heeft hij zijn straf gehad en uitgezeten.
  De staat is de hoeder van de maatschappij en haar burgers dus ook van Volkert van de Graaf. Hem in het buitenland onderbrengen met een nieuwe identiteit is menselijk gezien voor iedereen het beste. Geheel afgezien of je hem de rust gunt, ik beschouw dit puur zakelijk.
   
  BIJKOMEND VOORDEEL
   
  Als je een nieuw leven mag beginnen horen daar veel randvoorwaarden bij. In het geval van Volkert van de Graaf heeft hij er zelf alle belang bij zich gedeisd te houden. Mocht er inderdaad sprake zijn van een complot dan zijn ook zijn medeplichtigen verzekerd van zijn stilzwijgen.
  Maar ach, wie zou Volkert van de Graaf nog geloven? Het verhaal dat hij dus al af en toe vrij rondloopt en in 2012 definitief 'verdwijnt' naar een ander land wordt met de seconde aannemelijker. Welke onderzoeksjournalist durft het aan te roeren in dit akelig stinkende potje of is de kring van mensen die werkelijk weet wat er gebeurd is groter dan wij allemaal denken?
   
  DE TIJD ZAL HET LEREN.
  ONDERTUSSEN HOUD IK MIJ WARM AANBEVOLEN VOOR UW MENING EN SUGGESTIES
  Lees meer...
  Wat roept die Welten nu weer? "Als er een boerkaverbod komt ga ik dat niet naleven", hij (u weet wel, die omhoog gevallen provinciaal die een apenpakkie aan mocht trekken omdat Amsterdam een politiebaas zocht die vooral niet teveel zou tegenstribbelen) zegt "niet altijd een verlengstuk te kunnen zijn van de politiek".
   
  He?
   
  Laat ik nu denken dat beleid in Den Haag gemaakt wordt en door de wetsdienaars (!) dient te worden uitgevoerd. Mis. Maar laten we die lijn eens doortrekken, ik heb eigenlijk niet zo'n zin meer om BTW te betalen over de energieheffing op mijn Nuon rekening. En belasting betalen, nee, daar heb ik het eigenlijk ook wel mee gehad.
  Stoppen we ook maar gelijk mee dan, zo makkelijk is dat volgens onze blauwe oppersmurf.
   
  Capo Welten denkt dat hij wat te melden heeft. Ik denk dat hij maar eens moet uitleggen waarom er viespeukjes rondlopen op kinderdagverblijven waar al jaren meldingen over zijn dat er iets niet in de haak is.
  En dichter bij huis beste mijnheer Welten, wanneer hoor ik eens iets over de daders van aanranding van mijn dochter en nichtje door twee..., nou ja, u kunt het wel raden he? Ach gut, dat is u niet bekend? Klopt ook wel. Geen aangifte van geweest. Vreemd he?

  Hoepel lekker op naar Groningen man en neem het halve korps mee want dat zijn Weltenklonen (op zijn plat Amsterdams: bange poepers.)
  I rest my case.
  Lees meer...
  Iemand is in elkaar geslagen omdat hij een sneeuwpop vernielde, de dader is opgepakt. Het begint er een beetje op te lijken dat alles 'beschermd' wordt tenzij het een mens betreft.
   
  Wij liepen zaterdag (18-12-2010) vanaf de Munt de Kalverstraat in en daar was het gelijk spekglad, het leek wel een ijsbaan. Veel mensen gleden weg, je kon alleen langs de gevels van Gewonde door ijs in de Kalverstraat de winkels een beetje behoorlijk lopen. Je hoorde de mensen klagen dat de gemeente en ondernemers het hier flink lieten afweten.


  En ja hoor, een stukje verderop lag een oude man languit op zijn rug, hij was zichtbaar gewond aan zijn hoofd want het bloed liep uit een gapende wond op zijn voorhoofd. Een jongen ontfermde zich over hem en had zijn jas en trui uitgedaan en over de man gelegd.
  Zoals je op de foto misschien kunt zien stabiliseerde hij het hoofd van de man totdat de ziekenauto kwam.

  Dit gebeurde voor een winkel waar ze onder andere sjaals verkochten. Mijn vrouw en een bewaker van een andere winkel gingen daar naar binnen om wat doeken of een sjaal te vragen. Dat kon niet, "dat wordt vuil en kan dan niet meer verkocht worden".
  Ondertussen had een meisje haar jas uitgedaan en over de jongen gelegd want die lag in zijn t-shirt en spijkerbroek op het koude ijs.

  Het was genant een foto te maken maar ik dacht er gelijk aan dat dit aan iedereen maar ook de gemeente getoond moest worden. Hoe arremoedig is het om een straat als de Kalverstraat werkelijk als een ijsbaan achter te laten.
  En dan al die ondernemers die te belabberd zijn om voor een paar dubbeltje een pak zout te kopen en voor hun eigen deur te strooien. Als iedere winkel dat doet is de gehele Kalverstraat goed begaanbaar.

  Waar een grote stad klein in kan zijn. Soms laat Amsterdam zijn burgers letterlijk in de kou staan.


  Lees meer...
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl